Siyam Kedisi

Siyam Kedisi

 

Bu kedinin kökeni Tayland’a dayanır ve çok eski olduğu söylenir. Arkadaş canlısı, aileye olan sadakati ve şirin görünümü nedeniyle dünyada en sevilen kedilerden biridir. Kendisine öğretilmeye çalışılan şeyleri çok  iyi öğrenir ve enerjik olmanın yanında aileyle ve çocuklarla vakit geçirmezse rahat hissetmez. Çok zeki kedilerdir ve siz dolaşırken eşlik etmekten ve özellikle oyun olarak ise at getir vb. şeyleri çok iyi yapar.

1)Siyam Kedilerinin Fiyatı Ne Kadar?

 

Siyam Kedisi yavrularının fiyatları 4000 liraya kadar çıkarken, yetişkin olanlarının fiyatları ise daha yüksektir. İnsanların çok ilgisini çeken bir kedi olduğu için talep fazladır.

2)Siyam Kedisi Neyle Beslenir?

 

Siyam kedilerinin yemekleri kendi besin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde olmalıdır özellikle farenin içerisinde ki besin değerleri de yiyeceği mamanın içerisinde olmalıdır. Çünkü genelde fare yakalayıp yemeye diğer kedilere nazaran daha sık meyillidirler ve beslenmeyle ilgili ek olarak çok fazla hareket halinde olduklarından dolayı çok hızlı ve fazla kalori yakarlar. Ona uygun özel mamalar hem yavruluk döneminde hem de yetişkin olduğu dönemlere göre  verilmesi şarttır ve doğum yaptıktan bir süre sonra günde 2 kez beslenebilir.

3)Siyam Kedisinin Bakımı Kolay Mı?

 

Siyam kedilerinin sizden çok fazla ilgi ve oyun isteyeceğini biliyorsanız ve böyle bir kediyi evde zevkle beslemeyi kabul ediyorsanız eğer, bakımı kolaydır. Çok fazla aktivite içerisinde olmak isterler.

4)Siyam Kedisi Çok Tüy Döker Mi?

 

Siyam Kedisi mevsim geçişleri haricinde fazla tüy dökmez. Bu da kediyi özellikle daha çok tüy dökmesini engellemek açısından  haftada 1 defa kediyi tarayabileceğiniz anlamına gelir. Ama mevsim geçişlerinin olduğu zamanlara denk geldiğinizde her gün taramalısınız. Bunları düzenli bir şekilde yapılması kedinin  cilt sağlığı açısından önemlidir.

5)Siyam Kedisi Ne Zaman Çiftleşir?

 

Siyam kedileri ergenlik dönemine girdikleri anda çiftleşecek duruma gelmiş olurlar fakat daha sağlıklı doğum olabilmesi için yetişkin olabilmesi gerekir ve dişi bir Siyam kedisi 12 ay içerisinde 4 ila 10 yavru doğurur.

6)Siyam Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

 

Standart bir Siyam kedisi herhangi bir ölümcül hastalığa erken yaşlarda yakalanmadığı takdirde 15 yıla yakın yaşayabilirler. Fakat bir Siyam kedisi çok iyi ve sağlıklı bakılmış ise yaşam süresi 20 yıla kadar çıkabilir. Bu kadar uzun süre yaşayabilmelerinin en önemli sebeplerinden biri ise sürekli hareket halinde olarak egzersiz yapmalarıdır. Ama fazla kilo alırlarsa sağlık problemleriyle karşı karşıya kalabilirler.

 

 

7)Siyam Kedisi Hangi Hastalıklara Yakalanır?

 

Siyam kedilerinde genetik hastalıklara yakalanma sayısı diğer birçok kediye göre daha fazladır.

Yapısından kaynaklı olarak diş ve solunum hastalıklarına rahatlıkla yakalanabilmektedir. Buna ek olarak başka çeşitli hastalıklara da yakalanmaktadırlar. Bunlar;

-Renal Amiloidoz,

Körlüğe sebebiyet veren Proresif Retina Atrofisi,

İdrar yolunda meydana gelebilecek enfeksiyonlar,

Böbrek hastalıkları,

Cücelik,

Son olarak da kalça çıkması.

 

 

8)Siyam Kedisi Nasıl Eğitilir?

 

Siyam kedilerini eğitirken ilk önce göz önünde bulundurmanız gereken şey size olan güvenidir. Bu kedi ırkı karakter yapılarından dolayı seçtikleri sahiplerine karşı sevgi ve sadakat dolu olurlar.

 

Siyam kedilerine eğitim süresi içerisinde onlara karşı kesinlikle herhangi bir şiddet uygulamamalı ve bağırmamanız gerekir.  Fazla duygusal kedi türü oldukları için sahiplerine karşı samimiyet ve aidiyet duygusu oluşmadığı gibi hayatınızda ondan herhangi bir verim alamazsınız.

9)Siyam Kedisi Kucak Sever mi?

 

Siyam türü kediler sahiplerini çok sevdikleri için yanlarından kolay kolay ayrılmak istemezler ve sürekli peşlerinden giderler fakat ev hariç. Bundan dolayı da sahiplerinin kucaklarında uzanıp yatmayı da çok severler.